China nu aderă la coaliţia anti-occidentală propusă de Putin

1 04 2023 F 3

Pe 31 martie, dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, a aprobat un nouă concepţie de politică externă a Rusiei, menită să creeze o potențială coaliție anti-occidentală, comunică  RBK-Ucraina cu referire la Institutul pentru Studiul Războiului.

„Noua concepţie de politică externă descrie Occidentul ca o forță de destabilizare anti-rusă și internațională într-o măsură mult mai mare decât concepţia anterioară din 2016 și afirmă direct că SUA și „sateliții” săi au declanșat un război hibrid menit să slăbească Federația Rusă”, notează analiștii. Raportul a indicat că Putin a căutat să folosească întâlnirile cu Președintele chinez, Xi Jinping, din 20-22 martie pentru a-și intensifica eforturile de a mobiliza retoric restul lumii împotriva Occidentului. „Propunerea dictatorului de a forma un bloc anti-occidental în timpul vizitei lui Xi la Moscova nu a fost primită pozitiv, întrucât liderul chinez a refuzat să includă China în conflictul geopolitic pe care Putin l-a imaginat cu Occidentul”, informează ISW.

Experții au explicat că reducerea puterii economice a Rusiei și degradarea eforturilor militare în Ucraina oferă puține stimulente pentru alte state să manifeste un interes serios față de propunere. „Probabil, Kremlinul a decis să publice un nouă Concepţie de politică externă în ajunul președinției Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU pentru a crea condiții informaționale pentru viitoarele eforturi retorice în ONU care vizează formarea unei coaliții anti-occidentale”, a declarat Institutul american pentru Studiul Războiului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий