Chișinău: proiectul de lege, care prevede răspunderea penală pentru separatism, a fost adoptat în prima lectură

31 01 2023 F 1

Chișinăul și Tiraspolul planifică o întâlnire în februarie, ea fiind inițiată de Tiraspol din cauza  proiectului de lege care prevede pedepse penale pentru separatism, transmite NewsMaker, citat de „Evropeiska pravda”.

Așa-numitul „șef al Ministerului Afacerilor Externe” al Transnistriei, Vitalii Ignatiev, a declarat că a trimis o cerere reprezentantului politic al Republicii Moldova cu privire la proiectul de lege, care prevede răspunderea penală pentru separatism, deoarece „ar putea afecta procesul de negocieri” între Tiraspol și Chișinău. La solicitarea publicației, Biroul de Reintegrare a comunicat despre confirmarea înțelegerii de a organiza o astfel de întâlnire, dar nu există încă o dată exactă. Tiraspolul a propus ca întâlnirea să aibă loc la 17 februarie.

„În ceea ce privește inițiativa legislativă, acest proiect nu va afecta procesul de negocieri, el este orientat la întărirea securității statului, prevenirea și combaterea riscurilor și amenințărilor la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a menționat Biroul de Reintegrare cu privire la proiectul de lege.

Proiectul în cauză a fost deja adoptat în primă lectură. Acesta prevede introducerea în Codul Penal a răspunderii pentru separatism ca acțiuni care vizează secesiunea unei părți a teritoriului Republicii Moldova, sau difuzarea de informații cu incitare la astfel de acțiuni.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий