Colinde tradiţionale şi gânduri de pace

27 12 2022 F 2

Se pare că nicăieri nu se organiza o asemenea mare sărbătoare a obiceiurilor, tradițiilor, datinilor legate de sărbătorile de iarnă ca la școala din Cupca, actualmente liceu. Anul acesta, din cauza războiului, am fost nevoiți să simplificăm programul sărbătorii. Oricum ne-am stăruit chiar și în aceste condiții, nu prea favorabile, dacă luăm în considerație, că în afară de celelalte necazuri, s-a mai adăugat și lipsa de curent electric, care în activitatea noastră ne deranjează foarte mult. În ciuda tuturor problemelor cu care ne confruntăm, am reușit, totuși, să readucem un crâmpei din frumoasele obiceiuri ale sărbătorilor de iarnă.

27 12 2022 F 3

Astfel, elevii din toate clasele Liceului din Cupca, în haine naționale, au prezentat mai întâi un recital literar dedicat păcii. Elevii claselor primare, mijlocii și superioare și-au început prezența prin poezii și cântece despre pace, liniște, înțelegere. Unii au venit în scenă chiar cu hulubași în mână, demonstrând în felul acesta încă odată, că cea mai mare dorință a celor mari și celor mici este pacea. Apoi  fiecare clasă  a prezentat un concert de colinde creștine, căci Crăciunul este, în primul rând, Nașterea Mântuitorului, venirea Pruncului Sfânt pe acest pământ. Au fost desigur și câteva colinde tradiționale, specifice locului.

La clasele primare a poposit, modest, dar a venit totuși personajul așteptat de toți – Moș Crăciun.

Elevii, părinții prezenți, profesorii au fost felicitați de către directoarea liceului, doamna Maria Lazurca, de directoarea adjunctă, doamna Marilena Zâgrea, de subsemnata.  Sperăm că anul ce ne vine pe acest pământ va fi un an bun, ne va aduce pacea multdorită și vom avea parte de adevărate sărbători. Aceasta este dorința noastră cea mai arzătoare. Doamne, auzi ruga noastră!

27 12 2022 F 4

Eleonora SCHIPOR,

profesoară la Liceul din Cupca

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий