Comandantul suprem al Forțelor Armate, Valeri Zalujnyi, afirmă că Ucraina a reușit să-i ia inițiativa strategică agresorului rus

20 05 2022 F 4

După cum comunică Cartierul general al Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnyi a participat la ședința Comitetului Militar NATO la nivel de comandanți supremi (șefii de stat major) în format cu Ucraina.   „Am reușit să-i luăm inițiativa strategică inamicului, cauzându-i pierderi critice, impunându-l să abandoneze scopul principal – capturarea orașului Kiev.

Astăzi nu numai ne apărăm. Am efectuat o serie de acțiuni contraofensive cu succes. Am reușit să deblocăm oraşele Harkiv și Mykolaiv, se duc lupte în direcția Herson”, a subliniat Valeri Zalujnyi.

Comandantul suprem a remarcat că Forțele Armate ucrainene au distrus crucișătorul amiral „Moscova” și au avariat alte trei nave puternice care formează baza Flotei ruse de la Marea Neagră. „Însă rușii susțin o intensitate mare de atacuri cu rachete, în medie câte  10-14 rachete balistice și cu aripi  pe zi. Aceasta este un pericol nu numai pentru Ucraina, ci și pentru statele membre ale NATO. Doar o astfel de rachetă poartă 400-600 kilograme de trotil. Iată de ce este important să fie întărită apărarea antirachetă”, a conchis el.

Comandantul suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei a menționat, de asemenea, că lupta armată din secolul XXI este complexă, este vorba de o combinație de operațiuni, care, la rândul ei, necesită utilizarea armelor moderne de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune, sisteme eficiente de apărare antiaeriană și antirachetă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий