Comisia Europeană ar putea amenda Google și îi va interzice să mai plătească bani producătorilor de telefoane

google_reclame
Organismul antimonopol al Comisiei Europene intenționează să oblige grupul american Google să înceteze să mai plătească stimulente financiare producătorilor de smartphone-uri pentru a preinstala doar aplicațiile Google pe aparate, în urma unei investigații în urma căreia gigantul internetului ar putea primi o amenda foarte mare, relatează Reuters, care citează un document al executivului european.

Documentul, care conține peste 150 de pagini, a fost transmis săptămâna trecuta celor care s-au plâns de practicile Google.

În aprilie, Google a primit un document de la Comisia Europeană, care acuza Google că folosește sistemul de operare Android, cel mai răspândit pe telefoanele mobile, pentru a-și îndepărta concurenții.

Organismele de reglementare din UE vor, sa împiedice Google sa îi forțeze pe producătorii de smartphone-uri să preinstaleze aplicații care să restricționeze posibilitatea de a folosi alte sisteme de operare bazate pe Android.

Documentul menționează că Google „nu poate să pedepsească sau să amenințe” companiile care nu sunt de acord cu condițiile sale.

Добавить комментарий