Compania „Ukrzaliznyțea”, dată în judecată după ce conductorul trenului „Cernăuți — Odesa” le-a vorbit pasagerilor în limba rusă

Карпаты- Поход по Черногорскому хребту-197

Compania de stat Căile Ferate din Ucraina „Ukrzaliznyțea” a fost dată în judecată de către Iaroslav Popovici — un jurist de 35 de ani din orașul Lviv, pe motiv că unul dintre conductorii trenului „Cernăuți — Odesa” le-a vorbit pasagerilor în limba rusă, transmite lviv.ua.

Potrivit sursei citate cazul a avut loc în stașia din orașul Colomeea, regiunea Ivano-Frankivsk.

„Am urcat în trenul „Cernăuți-Odesa” din stația Colomeea. Vagonul în care ne aflam era deservit de un grup de conductori din Odesa. Unul vorbea în limba de stat, celălalt în limba rusă. I-am făcut observație celui ce vorbea în limba rusă. Mi-a răspuns că Odesa este un oraș multietnic și are dreptul să comunice cu pasagerii în ce limbă dorește. M-am indignat să am decis să acționez în judecată”, a afirmat Iaroslav Popovici.

În cele din urmă, publicația scrie că plângerea juristului a fost una încununată cu succes, conductorii şi şefii de tren fiind de acum obligaţi să vorbească la muncă exclusiv în ucraineană.

Добавить комментарий