„Concerte de binefacere” ale unui băiat de opt ani din Cernighiv

6 08 2022 F 11

În doar două săptămâni, un băiat în vârstă de 8 ani din Cernighiv – Serghii Moroz, a adunat 64.000 de grivne pentru a ajuta Forțele Armate ale Ucrainei. Băiatul a reușit să câștige această sumă mare datorită concertelor improvizate, ţinute de el pe străzile orașului natal.

Serghii a decis să transfere suma respectivă pe contul uneia din fundațiile caritabile din Ucraina – Fondul lui Serghii Pritula, pentru repararea unui tanc rusesc capturat, care va fi folosit împotriva invadatorilor. Despre inițiativa elevului din Cernighiv a comunicat Audiovizualul public ucrainean. Ideea de a cânta pe străzi pentru a ajuta Armata Ucraineană a fost susținută și de părinții lui Serghii. Deja în prima zi au reușit să adune peste 7 mii de grivne.

„Ceea ce poate el face cel mai bine este să cânte. La început, aveam în repertoriu 6 cântece despre Ucraina și despre război – cele pe care le știa și cele care îi plăceau. Cuvintele cântecelor le-a însuşit aici. Noi, părinţii, i-am tipărit textele, s-a antrenat acasă și cântă câteva melodii acompaniat de o chitară”, a relatat mama „micului muzicant”. Tatăl a remarcat în glumă că acum acasă e liniște, deoarece fiul își cheltuieşte toată energia în timpul „concertelor”.

În decurs de două săptămâni băiatul a mai învățat 12 cântece și acum repertoriul său a devenit mult mai divers. Copilul cântă exclusiv în limba sa maternă. Trecătorii, care se opresc să-l asculte pe tânărul muzicant, îl inspiră prin aceasta. „Când oamenii lăcrimează şi-mi dau bani, simt ceva deosebit. În acest fel ei îşi arată emoțiile sincere”,  a recunoscut Serghii. La „concertele” lui părinţii sunt alături, iar locuitorii oraşului Cernighiv apreciază această iniţiativă, afirmând că, datorită unor astfel de copii, Ucraina este de neînvins.

6 08 2022 F 9

6 08 2022 F 10

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий