Consultări referitoare la importul de către România a cerealelor ucrainene

21 04 2023 F 3
România nu va impune unilateral o interdicție la importul de cereale ucrainene, a declarat astăzi ministrul Agriculturii, Petre Daea, relatează Reuters. Potrivit ministrului, România va aștepta până ce Comisia Europeană va introduce măsuri de ajutorare a fermierilor din Europa Centrală și de Est.
În ciuda absenței unei interdicții, România și Ucraina vor organiza consultări săptămânale cu privire la volumele așteptate de cereale, intenționând să limiteze importurile, a declarat Daea după o întâlnire cu ministrul ucrainean al Politicii Agrare, Mykola Solsyi, la București.
„Cred că este necesar să așteptăm… să vedem ce decide Comisia, iar apoi ne vom întâlni din nou pentru a stabili reguli pe termen lung, deoarece România și Ucraina sunt mari producători de cereale… Înțelegem că aceste decizii ar trebui să fie convenabil fermierilor români”, a declarat Daea reporterilor.
Începând cu data de 15 aprilie, țările vecine cu Ucraina au început să interzică importul de produse agricole ucrainene. Polonia, Ungaria și Slovacia au făcut-o unilateral. România și Bulgaria au anunțat intenții similare, scrie „Dzerkalo tyjnia”.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberi.com

Добавить комментарий