Convorbire telefonică între Volodymyr Zelenski şi Maia Sandu

31 10 2021 INFO 4

Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a avut o convorbire telefonică cu Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite UA cu referire la site-ul Oficiului prezidenţial. Tema principală a convorbirii a fost securitatea energetică. Maia Sandu i-a mulţumit Preşedintelui Ucrainei pentru ajutorul oportun şi operativ în timpul crizei energetice, care a apărut în Moldova, în deosebi pentru livrarea de către Ucraina a gazelor naturale şi energiei electrice.

Liderii au discutat posibilitatea interacţiunii bilaterale în continuare cu scopul prevenirii situaţiilor de criză în domeniul energetic. Preşedintele Ucrainei a menţionat disponibilitatea statului nostru de a acorda şi în continuare ajutor Moldovei în chestiunile livrării de agenţi energetici. În acest scop părţile au convenit ca în timpul apropiat să se desfăşoare în Ucraina consultări la nivelul miniştrilor energeticii ai celor două ţări.

Şefii de stat au făcut schimb de opinii în chestiunile actuale ale colaborării bilaterale, în deosebi referitor la progresul în construcţia podului peste Nistru. În afară de aceasta, Volodymyr Zelenski a discutat cu Maia Sandu chestiunea interacţiunilor în domeniul integrării europene, subliniind necesitatea asigurării unor rezultate maxime la summit-ul „Parteneriatul Estic”, care a avea loc în decembrie anul curent.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий