Coordonatorul umanitar al ONU, Denise Brown, este alarmată de intensificarea bombardamentelor rusești înainte de iarnă și le consideră inacceptabile și inumane

22 11 F 5

Într-o declarație emisă de Serviciul de presă al Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare, Brown s-a declarat îngrijorată de faptul că atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile și a civililor s-au intensificat în ultimele săptămâni, înaintea iernii și a temperaturilor scăzute. Ea a reamintit că spitalele din regiunile Herson și Donețk au fost atacate constant, inclusiv în urmă cu două zile în Selidove, regiunea Donețk. De asemenea, ea a menționat că centralele electrice și sistemele de transport al energiei electrice au fost frecvent bombardate, iar aprovizionarea cu gaze și apă a fost întreruptă în Nikopol. „În condițiile în care temperaturile scad vertiginos, mii de familii s-ar putea să nu poată sta la căldură și în siguranță din cauza acestor atacuri. După aproape un deceniu de lupte și doi ani de escaladare a războiului, civilii din zonele de front din estul și sudul țării şi-au epuizat toate resursele, mulți dintre ei ajungând la un punct critic», a adăugat Denise Brown.

Brown a subliniat că ONU va continua să ofere sprijin persoanelor afectate din întreaga Ucraină.

„Dar tendința recentă de atacuri asupra infrastructurii civile și a serviciilor esențiale în timpul iernii este inacceptabilă și inumană», a spus ea.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

 

Добавить комментарий