Copii ucraineni duşi în „vacanţă propagandistică” în Rusia

7 01 2023 Ф 1

Invadatorii ruși duc în mod masiv copiii din teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei la Moscova, Rostov și alte orașe mari ale Federației Ruse pentru sărbătorile de iarnă. Scopul unor astfel de călătorii este „spălarea creierului” minorilor ucraineni. Astfel, ocupanții au luat 414 copii numai din Gorlivka, regiunea Donețk, a comunicat  Centrul pentru Rezistență Națională din cadrul Forțelor de Operațiuni Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Aceștia au fost duși la „evenimente de vacanță” în regiunea Rostov. Se observă că personalul medical a luat parte la această crimă – de fapt, ei au supravegheat călătoria copiilor  în Federația Rusă.

În Rusia, se încearcă convingerea minorilor din regiunile ocupate ale Ucrainei că viața în Federația Rusă este mai bună decât în ​​„Ucraina nazistă”. „La aceste evenimente copiii sunt expuși propagandei, iar scopul principal este să li se demonstreze copiilor o viață „fericită și fără griji” în Federația Rusă, spre deosebire de războiul din Ucraina”.

După cum a comunicat „Obozrevatel”, invadatorii ruși şi-au activizat influența asupra copiilor ucraineni din teritoriile ocupate. Prin propagandă, rușii vor să-i convingă pe minori că Rusia îi salvează.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий