COVID-19: în regiunea Cernăuţi s-au introdus noi restricţii de carantină

24 10 2021 INFO 1

Nivelul îmbolnăvirilor de coronavirus a scăzut puţin. La 23 octombrie, în Ucraina au fost fixate 20.791 noi cazuri de infectare cu COVID-19. S-au tratat 6.081 de pacienţi, au decedat 386 de persoane.

În regiunea Cernăuţi, la 23 octombrie au fost înregistrate 499 noi cazuri de îmbolnăvire de coronavirus, s-au vindecat 280 de persoane, a comunicat pe contul său de Facebook şeful ARS Cernăuţi, Serghii Osaciuk. De la începutul perioadei de pandemie şi până în prezent în regiunea Cernăuţi au fost înregistrate 102.128 cazuri de îmbolnăvire de coronavirus (în Ucraina – 2 milioane  769 mii), au învins această boală 86.707 pacienţi (în Ucraina – 2 milioane 37 de mii) şi au decedat 2.323 de persoane.

Începând cu data de 24 octombrie, în regiunea Cernăuţi au fost introduse restricţii de carantină mai drastice. După cum remarcă ARS Cernăuţi, în locurile publice, precum şi în transportul public se admit numai persoanele care dispun de certificatele de vaccinare sau de rezultatul testului. Sunt limitate şi acţiunile cu caracter de masă. Şeful ARS Cernăuţi, Serghii Osaciuk, a explicat necesitatea aplicării acestor restricţii cu scopul reducerii numărului îmbolnăvirilor de coronavirus şi evitarea lockdown-ului.

În ajun, directorul Departamentului de ocrotire a sănătăţii din cadrul ARS Cernăuţi, Oleg Ciornyi, a vizitat secţiile de boli infecţioase şi de reanimare de la Spitalul clinic regional, unde sunt trataţi bolnavii infectaţi cu COVID, aflaţi în stare gravă. El a constatat că din 116 pacienţi numai 4 sunt vaccinaţi, iar dintre 17 pacienţi aflaţi în stare foarte gravă nici unul nu este vaccinat. Concluzia este clară de la sine: vaccinarea previne consecinţele grave ale acestei infecţii atât de periculoase.

De la începutul campaniei de vaccinare în Ucraina au fost imunizate 13 milioane persoane.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий