CT Suceveni a alocat circa 300 grivne pentru procurarea dronelor

18 5 F 1

În primul trimestru al anului 2024, Comunitatea Teritorială Suceveni și-a demonstrat sprijinul ferm pentru Forțele Armate ale Ucrainei și familiile apărătorilor noștri, alocând 333 de mii de grive pentru diverse necesităţi. Această asistență este o dovadă a solidarității continue a comunității cu cei care ne apără pământul și au nevoie de grija noastră, se menţionează în postarea pe Facebook a Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi.

Cea mai mare parte a acestor fonduri — până la 300 de mii grivne — a fost cheltuită pentru achiziționarea de vehicule aeriene fără pilot (UAV) pentru unitatea militară A4638. Acest echipament modern va deveni un instrument indispensabil pentru soldații noștri, permițându-le să efectueze recunoașteri, reglarea focului și alte sarcini importante. Datorită acestui ajutor, apărătorii noștri vor avea un avantaj tactic semnificativ față de inamic.

De asemenea, CT Suceveni și-a arătat respectul profund pentru memoria eroilor căzuți la datorie. Au fost alocate 5.000 grivne pentru amenajarea mormântului soldatului căzut la datorie. Acest gest este o dovadă că comunitatea își amintește de toți cei care și-au dat viața pentru Ucraina și depune eforturi pentru a le onora cu demnitate fapta.

Comunitatea Teritorială Suceveni nu a uitat nici de cei mai tineri membri ai comunității care au avut de suferit în urma războiului. Au fost alocate 8,1 mii grivne pentru alimentarea a 6 copii ai persoanelor strămutate în interiorul țării, iar 19,9 mii grivne –  pentru a alimentarea a 13 copii ai personalului militar. Această asistență este extrem de importantă, deoarece furnizarea de alimente nutritive pentru copii reprezintă o investiție în viitorul țării noastre.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий