Cum va fi starea vremii în luna februarie?

27 1 F 6

Natalia Ptuha, meteorolog la Centrul Hidrometeorologic Ucrainean, a declarat că luna februarie va începe cu înghețuri ușoare, iar în a doua jumătate a lunii, în Ucraina vremea se va încălzi. Potrivit ei, în februarie, ca și în ianuarie, temperatura medie lunară a aerului va fi cu 1-1,5 grade mai sus de normă, relatează ICTV.

Ne putem aştepta la o încălzire în a doua decadă a lunii februarie. Pe parcursul lunii, vremea va fi caracterizată de schimbări frecvente de temperatură, a declarat meteorologul popular, Volodymyr Derkaci.  Potrivit lui, începutul lunii februarie va fi marcat de o ușoară răcire. Se așteaptă temperaturi sub zero grade pe timp de noapte și în jur de 0°C în timpul zilei. Mai târziu în cursul zilei, temperatura va crește, deși pe timp de noapte valorile termice vor fi în mare parte sub zero grade. Precipitațiile vor fi moderate, iar în unele zile va fi vânt puternic, iar această stare a vremii va dura până la sfârșitul primei decade.

Meteorologii prognozează că în a doua decadă a lunii februarie, în unele zile vor fi rafale de vânt destul de puternice. Începutul acestei decade va fi marcat de un val de frig: noaptea se va observa o scădere bruscă a temperaturii, în timp ce ziua temperatura va rămâne destul de moderată. Precipitațiile vor crește, iar apoi temperatura va scădea din nou timp de două-trei zile. Sfârșitul celei de-a doua decade va surprinde cu o încălzire bruscă.

Meteorologii mai prevăd încălzirea vremii  și la începutul ultimei decade din februarie.  „În unele zile gerul se va simţi mai ales noaptea, iar în timpul zilei valorile termice vor fi în jur de 0°C  sau mai ridicate. Vor fi puține precipitații”, a rezumat Derkaci.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий