De ce studenţii de sex masculin din Ucraina, înmatriculaţi la instituţiile de învăţământ superior din străinătate, nu pot pleca la studii?

23 09 2022 F 5

Studenții de sex masculin care studiază în instituțiile de învățământ superior ucrainene nu sunt supuși mobilizării, dar regulile actuale nu le permit să călătorească în străinătate. Acest lucru a fost explicat de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat de Frontieră, Andrii Demcenko,  citat de Audiovizualul Public. „Grănicerii acţionează în cadrul legislației în vigoare, care reglementează trecerea frontierei de stat a Ucrainei. Potrivit Legii mobilizării, studenții nu sunt supuși mobilizării, însă în Regulile de trecere a frontierei, aprobate în  Rezoluția nr. 57 a Guvernului, studenții nu sunt incluşi  în categoriile de persoane, cărora li se permite trecerea frontierei”, a specificat oficialul. Potrivit lui, este vorba despre bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani.

„Pentru ei, în general, ieşirea din Ucraina este interzisă. Iar Hotărârea Guvernului reglementează excepțiile făcute pentru unele categorii, care pot trece frontiera în timpul acţiunii legii marțiale în Ucraina. Aceste excepții nu se referă la categoria studenților”, a subliniat purtătorul de cuvânt. Prin urmare, studenții nu pot trece frontiera și nu pot părăsi Ucraina, a conchis Demcenko.

Anterior, conducerea militară de vârf a anulat posibilitatea ca studenții de sex masculin să treacă frontiera Ucrainei pentru a studia în instituții de învățământ superior din străinătate din cauza falsificării în masă a documentelor.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий