Delegaţia Ucrainei la APCE şi-ar putea suspenda activitatea, din cauza revenirii Rusiei în organizaţie

General view of the Council of Europe parliamentary assembly in Strasbourg, eastern France, taken on January 26, 2011.  AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN (Photo by FREDERICK FLORIN / AFP)

Delegația ucraineană la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) şi-ar putea suspenda participarea la lucrările Adunării după revenirea delegației ruse în organizaţie – scrie Evropeiska Pravda, citat de rador.

În acest context, cei mai mulţi dintre reprezentanţii Ucrainei la APCE se pronunţă pentru încetarea sau suspendarea activității delegaţiei ucrainene.

„Nu văd niciun motiv să continuăm să lucrăm în acest organism după ce APCE s-a îndepărtat de valorile fundamentale și a cedat șantajului financiar al rușilor” – a declarat Volodimir Ariev, liderul delegaţiei ucrainene la APCE.

Un alt membru al delegației Ucrainei, deputatul Borislav Bereza, a menţionat că, în cursul zilei de miercuri, reprezentanţii Rusiei ar urma să-şi prezinte acreditările pentru a fi aprobate de Adunare.

„Vom contesta acest lucru, însă, cunoscând starea de spirit din Comitetul Miniștrilor al Consiliului Europei și din conducerea APCE, presupunem că rușii se vor lupta și vor reuşi. Prin urmare, părerea mea este că nu mai am ce căuta în aceeași sală cu cei ale căror mâini sunt pline de sânge ucrainean” – a spus deputatul Bereza, unuia dintre reprezentanţii Ucrainei la APCE.

Amintim că APCE a votat, în noaptea de luni spre marţi, o rezoluţie privind revenirea Federaţiei Ruse în acest organ al Consiliului Europei, la cinci ani de când a fost lipsită de dreptul de vot.

Добавить комментарий