Delegaţii din Cernăuți şi Apșa de Jos la Huedin, Cluj

delegatii-din-ucraina-si-republica-moldova-la-huedin-cluj-127330

Cu ocazia Zilei Inter­naționale a Păcii, Asociația Actived 2013 din Huedin, județul Cluj, România, coordonată de prof. Gheorghe Sobec, în colaborare cu Protopopiatul Huedin, au organizat o serie de activități culturale și religioase. De­legațiile sosite la Huedin din Ucraina și Republica Moldova, au vizitat sediul Protopopiatului Huedin. Aici au fost întâmpinate de Dan Lupuțan, protopopul Huedinului, care a rostit o rugăciune de binecuvântare în paraclisul protopopiatului și le-a prezentat un scurt istoric. Delegațiile au fost formate din elevi și profesori, care, au primit din partea pr. Dan Lupuţan cărți cu tematică religioasă și iconițe.

Delegațiile au vizitat și capela școlară cu hramul „Sfântul Benedict” – ocrotitorul tinerilor studioși, din cadrul Liceului Teoretic „Octavian Goga”, din Huedin.

La sediul Protopopiatului Ortodox Huedin, a avut loc spectacolul „Să fie pace în lume”. În cuvântul de deschidere, protopopul Lupuțan Dan a vorbit despre modul cum creștinii trebuie să devină „fericiții făcători de pace”. Pentru activitatea de promovare și susținere a artei populare, protopopul Lupuțan Dan a primit din partea Asociației Actived 2013 Huedin, premiul special „Prietenul Artei Populare”. Spectacolul de muzică și poezie, a fost susținut de tineri soliști din Cernăuți, Apșa de Jos, Ungheni și Huedin.

Добавить комментарий