Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va continua să sprijine comunitățile românești din diaspora și din comunitățile istorice

29 05 2022 F 4

În ultima duminică a lui Florar este marcată Ziua Românilor de Pretutindeni. Această sărbătoare se referă şi la cei circa 500 mii români din Ucraina. Un mesaj de felicitare a adresat „celor cu inima română” Secretarul de stat Gheorghe – Florin Cârciu. El a fost postat pe contul de Facebook al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

„Nu locuim într-o ţară, locuim într-o limbă. Patria asta înseamnă şi nimic altceva”, spunea Emil Cioran.

Dragi români de pretutindeni,

Hristos a Înviat!

Cuvintele filozofului și scriitorului Emil Cioran răsună puternic și astăzi în inimile noastre, când marcăm Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătoare consacrată românilor de pe toate meridianele lumii.

Dorul de acasă marchează această zi, prin iubirea față de limba română și prin tradițiile care ne poartă înapoi pe drumul amintirilor.

În același timp, Ziua Românilor de Pretutindeni este despre succesul și valoarea milioanelor de români care, prin munca și devotamentul lor, joacă un rol important în societățile din țările în care trăiesc. Indiferent de domeniul de activitate, românii reușesc  să fie bine integrați și să își păstreze, totodată, România în suflet. Una dintre misiunile noastre este de a-i susține în menținerea identității lingvistice, spirituale și culturale și în construirea de comunități puternice.

Prin proiectele proprii și prin programul de finanțări nerambursabile puse la dispoziție, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va continua să sprijine comunitățile românești din diaspora și din comunitățile istorice.

În aceste momente pline de provocări, este necesar să lăsăm la o parte diferențele și să fim uniți. Nu uitați că România vă așteaptă acasă!

Vă doresc ca această zi să ne aducă mai aproape unii de alții.

La mulți ani, români de pretutindeni! Și nu uitați, vă iubim!”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий