Depresia de vară. Ce este şi cum e ţine sub control

1366634371_c9ccPare a fi un capriciu, dar este mai mult decât atât. Depresia de vară este o problemă care are multiple cauze și care te poate afecta serios. În pofida faptului că vara ar trebui să te bucuri de fiecare rază de soare, te simți tristă, fără rost și incapabilă să zâmbești. Problema se numește depresie de vară și are câteva cauze.
Leacuri pentru depresie
Tristețea de vară sau depresia de vară poate afecta pe oricine. Depresia de vară este o tulburare sezonieră care afectează statistic – conform cazurilor confirmate medical, de la 4 la 6 la sută din populație, dar, de fapt, cifrele sunt mult mai mari. Simptomele specifice depresiei de vară includ adesea pierderea poftei de mâncare, probleme cu somnul, scădere în greutate și anxietate.
Dacă ai copii care au vacanță școlară, vei fi în situația în care trebuie să fii toată ziua ocupată. Iar acest lucru ar putea ajunge să te sufoci și să te enerveze la maxim.
Problemele vizând corpul. Deoarece temperaturile cresc, vei renunța la hainele groase și te vei îmbrăca mai lejer, iar acest lucru ar putea să te facă să nu te simți bine, să nu poți ascunde micile neajunsuri corporale.
Problemele financiare. Vara este costisitoare. Ți-ai dori să mergi în vacanță, să te distrezi, însă banii pot constitui o problemă.
Iată ce poți face ca să depășești depresia de vară:
Cere ajutorul celor dragi. Uneori vacanțele neplanificate sunt mai frumoase decât cele planificate. O soluție poate să fie planificarea din timp a vacanțelor. Fă mici economii lunar, astfel încât atunci când ajungi să mergi în vacanță să ai suma necesară.
Nu fi supărată pe tine. Împacă-te cu înfăţişarea ta. Nu există un corp perfect, iar imaginile din reviste sunt mereu retușate. Contează în mod esențial să te simți bine cu tine, aşa cum arăţi.
Dormi. De fiecare dată când ai puțin timp, odihnește-te, stai puțin în pat și relaxează-te. Căldura te poate solicita și fizic, și psihic mai mult decât de obicei.

Dieta care vindecă depresia
Începe o dietă și fă fitness. Dacă nu te simți bine de faptul cum arăți, vara ai cele mai multe posibilități să ții o cură de slăbire. Există numeroase fructe și legume care pot sta la baza alimentației tale. În plus, poți merge la plimbare sau poţi face sport oricând.

Добавить комментарий