Despre moartea tânărului erou s-a aflat abia peste unsprezece luni…

24 03 2023 Ф 1

Pe 26 martie, corpul neînsufleţit al lui Alexei Karliiciuk va fi adus în CT Cameanca. El şi-a pierdut viaţa anul trecut, în luna mai, dar despre aceasta s-a aflat abia la 20 martie curent, comunică CT Cameanca pe contul său de Facebook.

Alexei, în vârstă de 19 ani, a murit la 10 mai, la Mariupol.  I-a curmat viaţa un  lunetist inamic. El a participat la apărarea Uzinei „Azovstal”. Despre moartea bucovineanului s-a aflat aproape cu un an mai târziu, deoarece se credea că el ar putea fi în captivitate. În mai 2022, comandantul unității în care și-a făcut serviciul Alexei, a informat familia că tânărul a fost capturat și este pregătit pentru schimb. Când apărătorii ucraineni au început să se retragă din Uzina „Azovstal”, părinții și-au căutat fiul pe fotografii și în subiectele video, dar l-au recunoscut doar pe un tânăr din unitatea acestuia.

Primarul Comunității, Vasyl Zagariuk, a declarat într-un comentariu pentru Audiovizualul public că Alexei a murit în timp ce păzea podul din Mariupol. Acum s-a aflat că atunci a fost luat prizonier un camarad de arme de-al lui Alexei.   Mama a recunoscut trupul fiului după tatuaj, spune Zagariuk.

Cu doi ani în urmă Alexei Karliiciuk a semnat un contract cu Forțele Armate ale Ucrainei și și-a început serviciul militar în regiunea Transcarpatică. Ulterior, a fost trimis la Mariupol. El urma  să-şi termine  serviciu în martie anul trecut, dacă n-ar fi început invazia. Ultima dată Alexei a comunicat cu familia sa la 3 mai 2022. El l-a felicitat pe tatăl său cu prilejul zilei de naştere, urându-i  mulți ani.

Apărătorul-erou va fi înmormântat pe 26 martie în satul său natal Cameanca.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий