Dialog online cu reprezentanţi ai diasporei şi ai comunităţilor istorice româneşti

12 08 2022 F 8

Reprezentanți ai diasporei și ai comunităților istorice au fost punctul central de pe agenda de lucru a secretarului de stat, Gheorghe Cârciu, la 11 august, comunică site-ul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Aproximativ 100 de persoane au participat la cele două întâlniri online organizate de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), alături de experți din cadrul instituției.

Principalele subiecte de discuție au vizat finanțările nerambursabile de anul acesta, dar și stadiul implementării granturilor oferite de către DRP comunității românești din Ucraina în contextul războiului. S-a vorbit de asemenea, despre oportunitatea organizării în viitor a unor sesiuni de formare pentru membrii asociațiilor românești din afara granițelor. Un alt subiect important de pe agenda discuțiilor l-a reprezentat derularea programului de tabere ARC de la Sângeorz — Băi și Oglinzi, în perioada 15 iulie — 22 august 2022.

Secretarul de stat, alături de colegii din cadrul DRP au răspuns întrebărilor comunității și a oferit lămuriri în legătură cu procesul de evaluare al cererilor de finanțare depuse până la 30 iunie 2022.

În încheiere, secretarului de stat, Gheorghe Cârciu,  le-a mulțumim tuturor celor prezenți pentru disponibilitatea de a participa la întâlnirile online găzduite de către Departament.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий