Din topul ştirilor

24 01 2021 LC NS

Zilele acestea, în oraşul Noua Suliţă a avut loc Conferinţa finală a Proiectului „Colaborarea transfrontalieră a serviciilor de pompieri şi salvatori”, realizat în parteneriat cu comuna Vlădeni din judeţul Botoşani (România).  Participanţii la Conferinţa finală au fost salutaţi de primarul Comunităţii Teritorial Unite Noua Suliţă, Maria Nicorici, primarul comunei Vlădeni, Voicu Murariu, şi de oaspetele conferinţei, Oleksandr Aisiuk, primul adjunct al şefului Direcţiei Serviciului de stat pentru situaţiile de urgenţă al Ucrainei în regiunea Cernăuţi. După cum a menţionat managerul proiectului, Serghei Arsenii, primul adjunct al preşedintele Consiliului orăşenesc Noua Suliţă, graţie implementării acestui proiect a fost perfecţionată gestionarea comună a riscurilor în zona de frontieră a comunei Vlădeni şi în oraşul Noua Suliţă, a fost îmbunătăţită echiparea salvatorilor şi ridicat nivelul eficienţei activităţii personalului. Au fost organizate antrenamente comune în vederea prevenirii şi reacţionării la situaţiile de urgenţă, se menţionează în comunicarea plasată pe site-ul Consiliului orăşenesc Noua Suliţă.

Managerii pentru calitatea proiectului, Maia Racocea (Noua Suliţă) şi Gheorghe Ciobanu (Vlădeni), au prezentat Protocolul de colaborare în aceste comunităţi pe următorii cinci ani – 2021-2026.

***

Planta cioboţica-cucului (primula veris) înfloreşte de cu primăvară până la început de toamnă. Spre mare minune, ea a înflorit la Cernăuţi în miez de Gerar, scrie jurnalistul Ivan Agati în BukNews. „Admirând această frumuseţe în această perioadă a anului, te convingi că totul e în voia cerurilor. Chiar şi pentru cioboţica-cucului care, luptând cu gerul iernii, a înflorit”, menţionează colegul nostru.

24 01 2021 LC TOP 2

***

Pe insula Hortyţia din Zaporijjia a fost văzută cea mai mică pasăre din Europa. Ea cântăreşte numai cinci grame, transmite Ukrinform. Este vorba de auşelul cu creştetul auriu, care, de asemenea, este cea mai mică pasăre în Ucraina. Lungimea corpului ei este de 9-10 centimetri, iar  greutatea – de 4-8 grame.

24 01 2021 LC TOP 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий