Din topul ştirilor

3 02 2021 ТОП 1

La Centrul perinatal regional din Cernăuţi o mamă a născut trei copii gemeni.  Sunt primii tripleţi care s-au născut anul acesta în regiunea noastră, a precizat adjunctul directorului general al Centrului perinatal regional, Vladislav Goşovski, citat de molbuk.ua. El a explicat că mai întâi a văzut lumina zilei o fetiţă, apoi cei doi frăţiori ai ei. Mama a născut la a 35-a săptămână a sarcinii. Ea este din Cernăuţi, are 32 de ani şi a fost prima ei sarcină. Mama şi cei trei copii gemeni au fost externaţi în stare satisfăcătoare.

***

Un grup de elevi de la Şcoala de arte din Noua Suliţă au participat la cel de-al VIII-lea Concurs panucrainean de artă aplicată pentru tinerele talente. Învingătoare ale concursului  au devenit Antonina Bojik (tehnici tradiţionale şi compoziţie) şi Lera Lupu (experiment şi tehnici tradiţionale). Cu diplome ale concursului au fost menţionate elevele Iana Savca, Iuliana Şveţ, Daria Florea, Maria Gauca, Anghelina Botnari, Alisa Mihalcean, Maria Zvarici, Vica Ptihacina. Ele au prezentat lucrări pe tema „Natură statică. Iarna”.

3 02 2021 ТОП 5

***

Din anul 2017 şi până în prezent militarul ucrainean, Vlad, se află pe linia frontului din Donbas. El îşi apără Patria, iar când are posibilitate, continuă să se preocupe de îndeletnicirea sa paşnică. Până a îmbrăca uniforma militară, a fost sculptor. În Donbas a nimerit ca voluntar, iar când un prieten de-al său a fost rănit, Vlad i-a ocupat locul.  Material pentru sculpturi el găseşte chiar pe poziţiile de apărare, se menţionează în materialul plasat pe contul de Facebook al Operaţiunii Forţelor Unite.

3 02 2021 ТОП 2

***

În paginile „Ziarul ucrainean din Italia” au fost publicate salariile femeilor ucrainene care lucrează ca servitoare în familiile italienilor din anul curent. Salariile oscilează de la 645,50  până la 1.232.33 de euro pe lună. Persoanele care nu trăiesc în casa familiei pe care o deservesc primesc pe oră  de la 4,69 până la 8,33 de euro. În decursul anului curent nu se prevăd schimbări esenţiale la salarii, scrie publicaţia vizată.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий