Dinăuţi – sat al voluntarilor

9 12 F 4

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, localitatea populată de români Dinăuţi, CT Noua Suliţă,  a devenit un sat al voluntarilor. În aceşti aproape doi ani de război dinăuţenii au organizat şi au expediat pe front mai mult de 60 de loturi de ajutor umanitar, mai ales în  Kostiantynivka, Lyman și Bahmut. Practic în fiecare lună voluntarii pleacă din Dinăuţi spre linia frontului  cu produse alimentare, bucate gătite de gospodinele satului, haine călduroase și cu ale lucruri necesare pentru copământenii noştri, apărători ai Ucrainei, relatează Audiovizualul public regional Cernăuţi.

9 12 F 2

Dinăuţiul are peste trei mii de locuitori. E mare şi numărul voluntarilor. Printre aceştia se numără elevi și antreprenori, afirmă Radu Ştefliuc, starostele satului.  „Încercăm să le trimitem militarilor noştri delicatese din Bucovina o dată sau de două ori pe lună, pentru ca ei să aibă puterea de a ne apăra țara. O familie din Anglia, consăteni de-ai noştri, ne-a trimis bani şi am cumpărat 300 kilograme de carne din care au fost gătite diferite bucate gustoase”, spune starostele.

Localnicii aduc legume și fructe, produse din carne, pături, ulei și biscuiți. Copiii desenează cărți poștale pentru apărători. Au fost trimise 9 vehicule, inclusiv ambulanțe și camioane KAMAZ, afirmă Radu Ştefliuc. De asemenea, sătenii au reparat și au trimis peste 100 de vehicule pe linia frontului, ei suportând cheltuielile.

Ajutorul umanitar este transportat pe front de doi şoferi voluntari – Vladislav Vântu şi Serghei Niaicu. Serghei Niaicu a calculat că  a parcurs în total 150 mii de kilometri.

9 12 F 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий