Diplomat rus, declarat persona non grata în Republica Moldova

1 11 2022 Ф 3

Ca răspuns la încălcarea spațiului său aerian și la căderea unei rachete rusești pe teritoriul țării, Moldova l-a declarat persona non grata pe unul dintre angajații ambasadei Rusiei. Diplomatul rus a fost nevoit să părăsească teritoriul Moldovei. Aceasta se precizează în declarația Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova. Decizia expulzării părții ruse a fost anunțată în după-amiaza zilei de 31 octombrie, când ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost chemat la Ministerul Afacerilor Externe.

„În conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene transmite că a decis declararea reprezentantului Ambasadei Federației Ruse la Chișinău ca persona non grata pe teritoriul țării noastre”, se arată în mesaj, scrie publicaţia ucraineană „Obozrevatel”.  Totodată, nu este indicat numele diplomatului rus care a fost expulzat din Moldova.

Moldova a confirmat că loviturile cu rachete asupra Ucrainei duc la creşterea riscurilor de securitate, iar cetățenii moldoveni resimt din ce în ce mai mult consecințele devastatoare ale războiului.

Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий