Dmytro Kuleba: „Am observat că diplomații ruși fug la fel de pricepuți ca soldații ruși”

22 09 2022 F 3

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, în discursul său la ședința Consiliului de Securitate al ONU, a remarcat că șeful Ministerului rus de Externe, Serghei Lavrov, a plecat imediat după discursul său, plin de propagandă, scrie „Evropeiska pravda”.

„Am observat că diplomații ruși fug la fel de pricepuți ca soldații ruși”, a spus Kuleba, referindu-se aparent la retragerea armatei ruse în timpul contraofensivei forțelor ucrainene din regiunea Harkov.

De menționat că Lavrov a ajuns la ședința Consiliului de Securitate privind situația din Ucraina cu o oră și jumătate întârziere. În discursul său, el a declarat în mod specific că „Ucraina s-a transformat în sfârșit într-un stat totalitar de tip neo-nazist”. După discurs, șeful Ministerului rus de Externe a părăsit imediat ședința Consiliului de Securitate. După cum au remarcat jurnaliștii occidentali, pe fața următorului vorbitor, ministrul britanic de Externe, James Cleverly, era vizibilă „o expresie a disprețului”.

Anterior, întrebat cum va fi în aceeași sală cu Lavrov, Kuleba a glumit că va respecta o „distanță socială de siguranță”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий