Dmytro Kuleba: „Pe ruși îi va opri un front unit al întregii Ucraine și al tuturor partenerilor săi”

24 4 F 5
Ministrul de Externe, Dmytro Kuleba, a cerut aliaților occidentali să intensifice producția de armament pentru a consolida asistența acordată Ucrainei, subliniind că doar sprijinul militar reînnoit al SUA nu este suficient pentru a învinge Rusia și că este nevoie de un front unit al partenerilor. El a declarat acest lucru într-un interviu acordat publicației „The Guardian”, potrivit „Evropeiska Pravda”. Potrivit ministrului, aliații Ucrainei ar trebui să treacă de la „exprimarea compasiunii și condoleanțe ucrainenilor și promisiunea de a ajuta la redresare la prevenirea pierderilor de vieți omenești și distrugerea țării”.
Ministrul de Externe a explicat că reluarea ajutorului militar american după luni de întârziere în Congres nu va fi suficientă pentru a învinge Rusia: „Nici un singur pachet nu-i poate opri pe ruși. Ceea ce îi va opri pe ruși este un front unit al întregii Ucraine și al tuturor partenerilor săi”. De asemenea, Kuleba a făcut apel la Occident să-și mărească producția de arme, așa cum a făcut Ucraina, deoarece Rusia produce în prezent de aproximativ zece ori mai multe arme decât capacitatea de apărare aeriană a Kievului. „Când văd ce a realizat Rusia în construirea bazei sale industriale de apărare în cei doi ani de război și ce a realizat Occidentul, cred că ceva nu este în regulă din partea Occidentului. Occidentul trebuie să înțeleagă că epoca păcii în Europa s-a încheiat”, a declarat șeful diplomației ucrainene.
Potrivit ministrului de Externe, producția militaro-industriala în țările aliate ale Ucrainei va ajunge la cotele cele mai mari nu mai devreme de sfârșitul anului 2024. În același interviu, Kuleba a salutat decizia Congresului SUA de a aproba o finanțare suplimentară pentru asistența acordată Ucrainei în valoare de 61 de miliarde de dolari. În același timp, Premierul britanic, Rishi Sunak, și Cancelarul german, Olaf Scholz, au discutat, în cadrul unei întâlniri comune, despre continuarea cooperării pentru sprijinirea Ucrainei.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий