Dmytro Kuleba: „Spre deosebire de Rusia, Polonia și Ucraina au însușit lecțiile istoriei și vor fi întotdeauna împreună împotriva imperialismului rusesc”

24 07 Ф 3
Ministrul de Externe, Dmytro Kuleba, a calificat drept zadarnice încercările președintelui rus, Vladimir Putin, de a „crea o sciziune” între Ucraina și Polonia.
„Spre deosebire de Rusia, Polonia și Ucraina au însușit lecțiile istoriei și vor fi întotdeauna împreună împotriva imperialismului rusesc și nerespectării dreptului internațional”, a notat Dmytro Kuleba pe contul său pe Twitter. În felul acesta ministrul ucrainean de Externe a reacționat la declarațiile Kremlinului privind presupusele planuri ale Poloniei de a ocupa vestul Ucrainei. Kuleba a subliniat că intențiile lui Putin de a „crea o sciziune” între Kiev și Varșovia sunt „la fel de zadarnice ca și invazia sa eșuată din Ucraina”. De asemenea, el a adăugat și declarația Ministerului polonez de Externe, care a afirmat că „insinuările istorice ale autorităților ruse” atestă „revizionismul și imperialismul adânc înrădăcinat al Rusiei”.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий