Dmytro Kuleba: Ucraina așteaptă din partea Germaniei și SUA decizii pozitive privind livrările de rachete cu rază lungă de acțiune

4 09 Ф 5

Ministrul de Externe, Dmytro Kuleba, a comentat posibilitatea ca Statele Unite și Germania să ia o decizie de a transfera Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS și Taurus. El a declarat acest lucru în timpul unei conversații cu jurnaliștii, relatează „Evropeiska pravda”, citând Interfax-Ucraina. Potrivit lui Kuleba, Cancelarul german, Olaf Scholz, urmează să ia o decizie cu privire la transferul de Taurus către Ucraina. „Cred: Cancelarul german are această decizie (privind transferul de rachete Taurus către Ucraina — n.r.) pe biroul său. El trebuie să o ia”, a declarat ministrul ucrainean.

El a adăugat că decizia privind posibila furnizare de rachete ATACMS Ucrainei de către Statele Unite este, de asemenea, încă deschisă. „În ultima conversație cu Secretarul de Stat, am discutat acest lucru, iar el a confirmat că analizează unele aspecte legate de utilizare și cantitate pentru a lua o decizie finală. Dar permiteți-mi să vă reamintesc că Marea Britanie și Franța ne-au furnizat rachete cu rază lungă de acțiune, așa că ar fi mai mult decât firesc ca Germania și SUA să se alăture acestei coaliții”, a subliniat Kuleba.

Guvernul german nu a decis încă dacă va furniza Taurus Ucrainei. În același timp, Ucraina speră că această decizie nu va fi luată „timp de un an întreg”.

În ceea ce privește furnizarea de rachete ATACMS, Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, a declarat recent că el crede că Ucraina va obține un rezultat din partea Statelor Unite, așa cum a făcut-o și cu alte tipuri de arme.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий