Dmytro Kuleba: „Ucraina poate negocia cu Rusia după retragerea trupelor sale de pe pământurile noastre, dar nu cu Putin”

10 08 F 2
Negocierile Ucrainei cu Rusia sunt posibile după retragerea trupelor rusești de pe teritoriile ucrainene ocupate, dar acordurile nu vor fi cu actualul președinte al țării agresoare, Vladimir Putin, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba. „Putem negocia cu Rusia după retragerea trupelor lor de pe teritoriile noastre, dar nu cu Putin. Acest obiectiv poate fi atins printr-un amestec de război și diplomație. Generalii noștri sunt angajați în prima, sarcina lor este de a-i încuraja pe ruși să se retragă și să înțeleagă că este mai bine să vorbească decât să lupte. Pe mine mă interesează diplomația și dialogul ori de câte ori el este posibil”, a declarat Kuleba într-un interviu acordat ziarului italian „Corriere della Sera”.
Ministrul a subliniat că Putin nu este un „partener de negocieri”, deoarece a comis prea multe infracțiuni foarte grave. „Există alte căi diplomatice pentru a face lucrurile în mod indirect. Dar pentru noi este clar că nu îi vom putea vedea niciodată pe Putin și Zelenski la aceeași masă”, a declarat ministrul ucrainean de Externe.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий