Doliu în muzica românească

18 11 2021 INFO 3

În după amiaza zilei de astăzi mediile din România au anunţat o veste tristă: în jurul orei 14:50 a încetat să bată inima îndrăgitului cântăreţ, Benone Sinulescu. Artistul, în vârstă de 84 de ani, a murit la spital, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate. Potrivit soţiei artistului, acesta devenise optimist în ultima perioadă şi spera că starea sa de sănătate se va îmbunătăţi. Dar de duminică, atunci când au apărut ultimele semne de neputinţă, starea sa a fost din rău în mai rău, transmite Antena 3.

Cântăreţul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău. A început să cânte încă din adolescenţă. Benone Sinulescu a cântat cu nume de legendă ale scenei folclorice româneşti, precum Maria Tănase, Ioana Radu, Ion Luican. A fost solistul celor mai importante ansambluri folclorice din România, inclusiv Ansamblul „Ciocârlia”, despre care solistul afirma că „este cel mai mare ansamblu de pe planetă“. Împreună cu acesta a susţinut turnee la Moscova,  Kiev, precum şi la muntele Găina, în faţa a peste 150.000 de persoane. După 1989 Benone Sinulescu a abordat şi stilul etno-dance şi a cântat cu grupul Ro-Mania. A primit numeroase premii şi distincţii pentru activitatea sa artistică.

18 12 2021 INFO 4

Benone Sinulescu a fost unul dintre interpreţii iubiţi în întregul spaţiu spiritual românesc. Vestea despre moartea sa i-a întristat profund pe admiratorii cântecului românesc din multe ţări, inclusiv din Ucraina.

18 11 2021 INFO 5

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий