Doza de Sănătate. Apă cu miere – beneficii pentru organism

02 Apa cu miere

Un pahar de apă caldă cu miere pe stomacul gol „acţionează” dimineaţa mai repede decât cafeaua.  În plus, acest amestec detoxifică organismul. Apa cu miere are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă importantă de enzime, antioxidanți si zaharuri naturale.

Mierea este un produs 100% organic, cu proprietăți extraordinare pentru sănătatea corpului uman. În plus, mierea de albine are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și laxative care previn și combat diverse afecțiuni. Având o valoare nutrițională atât de bogată, mierea este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în medicina alternativă și în prepararea produselor cosmetice naturiste. Însă, efectele sale sunt mai puternice dacă  este combinată cu apă caldă. Acest remediu tradițional este folosit ca supliment alimentar de milioane de oameni, datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului.

* Apa cu miere previne infecțiile urinare. Proprietățile diuretice și antibacteriene ale amestecului de apă caldă cu miere de albine ajută la curățarea tractului urinar și reduce riscul apariției unor infecții neplăcute, precum cistita.

* Datorită vitaminelor și mineralelor din compoziția sa, această combinație crește numărul de anticorpi, prevenind atacurile virale.

* Enzimele din miere îmbunătățesc funcțiile hepatice și contribuie la o digestie mai bună.

* Consumul de apă caldă  cu miere  protejează flora bacteriană și facilitează absorbția nutrienților, valorificând la maxim fiecare masă servită.

* În plus, mierea are un efect ușor laxativ care reglează tranzitul intestinal și previne constipația.

* Ajută la pierderea în greutate. Mii de oameni au decis să adauge apa cu miere în dieta zilnică, deoarece au observat că această combinație stimulează pierderea în greutate. Mierea conține zaharuri naturale care reprezintă o sursă naturală de energie. Acestea reduc poftele alimentare și stimulează arderea caloriilor.

* Întărește sistemul imunitar. Această băutură este bogată în nutrienți care întăresc sistemul imunitar. Ea conține enzime, vitamine și minerale care ajută la combaterea agenților patogeni dăunători. Apa cu miere are ca beneficiu efectul său antibacterian, ce ucide microorganismele care au pătruns în organism sau care nu reacționează la antibioticele convenționale.

* Apa cu miere – beneficii pentru alergii.  Consumul de miere organică reduce sensibilitatea la polen și la alte particule din mediu care provoacă reacții alergice. Fiind expectorantă, mierea facilitează eliminarea mucusului și curăță căile respiratorii.

* Combate tusea și durerile în gât. Apa caldă cu miere este o băutură tonică naturală care lubrifiază căile respiratorii uscate și elimină excesul de flegmă. Aceasta are proprietăți calmante și antiinflamatoare care îmbunătățesc sănătatea plămânilor și previn acele crize supărătoare de tuse care irită gâtul.

* Detoxifică organismul. Adăugând puțină zeamă de lămâie în apa caldă cu miere, se obține o băutură detoxifiantă și digestivă. Aceasta reglează tranzitul intestinal și facilitează eliminarea toxinelor acumulate în sânge, ficat și colon. Lămâia conține acid citric, un nutrient care optimizează funcțiile enzimelor conținute de miere, îmbunătățind digestia grăsimilor și contribuind la detoxifierea organismului.

Beneficii asupra colesterolului. Persoanele care beau acest lichid o dată pe zi își pot reduce nivelul de colesterol cu până la 10% în doar două ore. Un nivel normal al colesterolului scade riscul dezvoltării bolilor circulatorii și cardiovasculare.

Apa caldă cu miere oferă o doză bună de sănătate, dacă este consumată în mod regulat. Deși unele efecte apar chiar prima dată când este consumat acest amestec, majoritatea beneficiilor devin vizibile în timp.

Ingrediente: 1 linguriță de miere (7,5 g), 1 cană de apă caldă (200 ml).

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului”  – www.lyberti.com

Добавить комментарий