Doza de sănătate. Oțetul de mere în dieta pentru pierderea în greutate

31 10 F 4
Oțetul de mere este un produs natural cu numeroase beneficii pentru organism – creșterea energiei, îmbunătățirea digestiei, a funcționării sistemului imunitar – dar și pierderea în greutate. Oțetul de mere este un aliment de bază în bucătărie, folosit frecvent în diferite preparate, nu doar în salate, deoarece este hrănitor și are multe beneficii pentru sănătate. El se folosește și în produse pentru înfrumusețare, fiind foarte bun pentru piele.
Oțetul de mere conține vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, E), minerale (calciu, zinc, seleniu, crom, fier, cupru, magneziu, fosfor, mangan, sodiu, potasiu), pectine, enzime.
Despre oțetul de mere s-a spus că are multe proprietăți benefice și anume:
Ajută la scăderea în greutate; îmbunătățește nivelul de zahăr din sânge; ajută la detoxifierea organismului; stimulează funcția digestivă; ajută în lupta împotriva infecțiilor, conține elemente active și enzime care au puteri vindecătoare, proprietăți antivirale, antifungice, antibacteriene; îmbunătățește circulația sângelui, dar și funcția sistemului imunitar și respirator.
În dieta pentru pierderea în greutate oțetul de mere poate fi combinat cu puțină apă, sau introdus ca ingredient în salate și băuturi nutritive sănătoase. El poate fi combinat cu o mare varietate de nutrienți și antioxidanți și poate îmbunătăți gustul multor preparate culinare.
Pentru a elimina kilogramele în plus este necesar un sistem digestiv îmbunătățit, care absoarbe mai bine nutrienții și elimină mai rapid toxinele. Aceasta se poate realiza cu oțet de mere, care stimulează digestia, îmbunătățește funcționarea organelor, celulelor, sistemelor corpului.
Dacă sistemul digestiv este bun, se controlează senzația de sațietate, iar metabolismul are o acțiune eficientă în arderea grăsimilor.
Există multe rețete cu oțet de mere pentru pierderea în greutate. Pentru un smoothie hrănitor se pot folosi: fructe precum mere, lămâi, ananas, portocale, afine, căpșuni, zmeură și alte fructe de pădure; scorțișoară, fulgi de ovăz, lapte de migdale, ceai verde, ghimbir, cardamom, ceai negru, ceai alb, turmeric, miere, nucșoară; legume, verdețuri care ajută la curățarea sistemului digestiv, ca de exemplu spanac, castraveți, apio, mentă, tarhon, etc.
Oțetul de mere se adaugă la astfel de ingrediente pentru că în primul rând ajută la detoxifierea organismului. De asemenea, oțetul de mere este un tonic pentru sănătate, are enzime și mulți nutrienți (vitamine, minerale) care curăță sângele, creierul, întregul organism.
Smoothie de citrice cu oțet de mere. Se combină la blender următoarele ingrediente: o portocală, o lămâie, 2 felii de ananas, o lingură de oțet de mere, o lingură de miere, 500 ml apă și o cană de gheață. Se poate adăuga și puțin ardei iute verde, care are capsaicină, ce stimulează metabolismul, ajută la arderea grăsimilor și la combaterea bacteriilor și virusurilor. Acest smoothie este răcoritor, detoxifiant, bogat în vitamine, antioxidanți, minerale și ajută în prevenirea infecțiilor și a răcelii.
Smoothie de spanac, ceapă roșie și oțet de mere. Se face un smoothie din ingrediente precum: o mână de frunze de spanac, un cățel de usturoi, 2-3 roșii, o ceapă roșie, o lingură de oțet de mere, 500 ml apă de izvor. Acest smoothie este bogat în vitamine B și C, antioxidanți, îmbunătățește sănătatea organismului și a sistemului nervos, reduce inflamațiile și ajută la pierderea în greutate.
Ceai verde cu ghimbir și oțet de mere. Se prepară un amestec din 500 ml ceai verde, o lingură de oțet de mere, 2 linguri de rădăcină de ghimbir dată pe răzătoare și o cană de apă (sau gheață). Această băutură răcoritoare ajută la pierderea în greutate, are vitamine, antioxidanți, minerale.
Ceai negru cu oțet de mere și condimente. La scăderea în greutate ajută și o băutură cu gheață realizată astfel: se amestecă la blender 500 ml ceai negru cu o lingură oțet de mere, o lingură de cardamom, o lingură de scorțișoară pudră, o linguriță de miere și o cană de gheață. Această băutură este răcoritoare, energizantă și ajută la detoxifierea rapidă a organismului.
(T.L.)
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий