Doza de sănătate şi frumuseţe. Măceșele ajută la scăderea grăsimii abdominale

000 Măceşele ajută

Este cunoscut faptul că măceșele sunt bune pentru întărirea imunității și le consumăm pe parcursul iernii ca să ne apărăm de viroze și răceli. Studiile mai recente au arătat că aceste fructe pot ajuta inclusiv la lupta contra kilogramelor în plus. Cercetările au arătat că extractul de măceșe inhibă creșterea în greutate și scade grăsimea subcutanată.

Măceșele pot preveni obezitatea. Un studiu publicat în jurnalul academic „Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity: Tagets and Therapy” a demonstrat că măceșele scad greutatea și grăsimea abdominală.  Acțiunea măceșelor împotriva obezității se datorează unui compus activ major regăsit în semințele lor. Acesta se numește tilirozidă, iar extractul folosit în acest studiu conținea 0,1% din această substanță.  Cercetătorii au constatat că tilirozida acționează prin două mecanisme simultane: accelerează arderea grăsimilor și inhibă acumularea grăsimii în țesuturi.

Tilirozida are de asemenea efecte antiinflamatoare. Datorită acestor proprietăți, măceșele s-au dovedit benefice și în durerile de spate cronice, osteoartrită la genunchi sau la șold și artrită reumatoidă. Rezultatele au arătat că măceșele au scăzut nivelurile de glucoză, insulină și colesterol și au împiedicat creșterea în greutate.  Mecanismele de acțiune au fost reducerea adipozității, diminuarea absorbției energiei la nivel intestinal și creșterea consumului de energie.

Obezitatea apare din cauza unui dezechilibru între aportul de energie și consumul de energie. Ea poate crește riscul de diabet de tip 2, dislipidemie (creșterea grăsimilor din sânge), boli cardiovasculare și alte afecțiuni.

Măceșele au un conținut nutrițional impresionant.  Măceșele sunt cea mai bună sursă de vitamina C din natură. În 100 grame de măceșe uscate se găsesc între 1.700 și 2.000 mg de vitamina C. În comparație cu o portocală – care are doar 50-100 mg de vitamina C, măceșele sunt cu adevărat campioane. Acestea ajută la sporirea imunității, prevenirea gripei și a răcelilor.

În măceșe se găsesc și alte vitamine antioxidante, precum vitamina A și Vitamina E. Conținutul de minerale este de asemenea însemnat: magneziu, seleniu, fier, calciu, mangan. Din fructele de măceș se pot obține diverse delicatese precum gemuri, jeleuri, siropuri, sucuri. (DOC.RO)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий