După cinci luni de ocupație, intențiile Rusiei cu privire la Centrala Nucleară Zaporijjia rămân neclare

5 08 2022 Ф 3

Cu toate acestea, acțiunile pe care le-au întreprins la acest obiectiv, probabil, au subminat siguranța și securitatea funcționării normale a Centralei, transmite RBK-Ucraina cu referire la comunicarea Ministerului britanic al Apărării pe Twitter.

După cum se menționează în comunicat, forțele ruse operează în zonele adiacente Centralei și folosesc unități de artilerie din aceste zone pentru a bombarda teritoriul ucrainean de pe malul de vest al Niprului. Forțele ruse au folosit zona mai largă a obiectivului, în special orașul din apropiere, Energodar, pentru odihna forțelor sale, „profitând de statutul protejat al Centralei Nucleare pentru a reduce riscul pentru echipamentele și personalul lor care poate apărea în rezultatul atacurilor ucrainene nocturne”, a declarat Ministerul Apărării al Regatului Unit.

Reamintim, că directorul general al AIEA, Rafael Grossi, a declarat zilele acestea că Centrala Nucleară Zaporijjia, ocupată de ruşi, „a ieşit de sub control Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий