Echipament medical modern de la partenerii din România şi Polonia

27 09 2022 F 5

Datorită tineretului ucrainean din România, Spitalul orășenesc pentru copii din Cernăuți a achiziționat echipamente moderne, iar Spitalul regional a primit două aparate moderne de hemodializă de la Uniunea Chirurgilor Polonezi. Chirurgii Spitalului Clinic Orășenesc pentru Copii pot acum elimina rapid și cu traumatisme minime apendicita, grație echipamentului laparoscopic pe care spitalul le-a achiziționat datorită ONG-ului „Uniunea Tineretului Ucrainean din România”.

– Spitalul nostru a încheiat un acord cu „Uniunea Tineretului Ucrainean din România” pentru acordarea de asistență caritabilă în valoare de 25.000 de euro. Cu aceste fonduri, ne-am modernizat echipamentul laparoscopic. Chirurgii sunt acum capabili să efectueze apendicectomia laparoscopică. Avantajul acestei metode de îndepărtare a apendicitei este trauma minimă în comparație cu metoda tradițională de intervenție chirurgicală, o cusătură cosmetică (practic imperceptibilă) și o perioadă scurtă de reabilitare, spune Dmytro Bilous, director general ad-interim al Spitalului Clinic de Copii. Suntem recunoscători președintelui ONG „Uniunea Tineretului Ucrainean din România”, Alex Greceniuc, pentru acest sprijin.

Spitalul Regional Cernăuți a primit două aparate moderne de hemodializă

Echipamentul a fost predat de către T. Zubilevich, reprezentant al Uniunii Chirurgilor din Polonia. În prezent, aproximativ 70 de pacienți ai spitalului au nevoie de proceduri de hemodializă.

– Sunt mai puțini pacienți care au nevoie de hemodiafiltrare, dar ei încă există și încă nu au putut să facă astfel de proceduri. Prin urmare, ajutorul partenerilor din străinătate și sprijinul conducerii Consiliului Regional este extrem de important pentru instituția noastră și contribuie la extinderea gamei de servicii medicale pe care le oferim, a declarat medicul-șef al Spitalului Regional Cernăuți, Dmytro Dombrovski.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий