Este îmbunătăţită baza materială a instituţiilor şcolare şi preşcolare din CT Noua Suliţă

18 11 F 4

Pentru Gimnaziul din Rângaci a fost repartizat un autobuz şcolar. Primarul Comunităţii Teritoriale Noua Suliţă, Maria Nicorici, împreună cu Adelina Rusnak, șefa Secţiei de Educație din cadrul Consiliului Orăşenesc Noua Suliţă, au înmânat cheile de la noul autobuz școlar. Noul vehicul, care va transporta elevii din Şişcăuţi și din cătunele îndepărtate ale satului Rângaci, a fost achiziționat pe baza subvenției de stat şi alocărilor din bugetul Consiliului Orăşenesc Noua Suliţă. Datorită cooperării Consiliului Orăşenesc Noua Suliţă  cu Organizația caritabilă internațională CAP ANAMUR pentru Gimnaziul din Rângaci a fost cumpărată şi o sobă electrică.

De asemenea, s-a reușit să fie aduse frigidere noi  pentru cantinele ambelor grădinițe din Noua Suliţă, precum și pentru instituţiile preșcolare din Dinăuţi şi Coteleu, pentru bucătăria Liceului din Marşinţi.

Măsurile de îmbunătățire a bazei materiale și tehnice a instituțiilor de învățământ din comunitate rămân o prioritate atât pentru Consiliul Orăşenesc, cât și pentru Secţia de educație. Sunt create condiții confortabile pentru elevi, în pofida tuturor provocărilor, scrie site-ul Secţiei de Educaţie a Consiliului Orăşenesc Noua Suliţă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий