„Este nevoie de un semnal clar”: Ucraina ar putea primi încă șase sisteme Patriot de la partenerii NATO

18 4 F 15

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că partenerii NATO au găsit încă șase sisteme de apărare antiaeriană pentru Ucraina. Este vorba despre sistemele Patriot. El a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă. Zilele trecute, țara a anunțat deja că „imediat” va transfera un astfel de sistem, pe fondul bombardamentelor constante ale Rusiei, relatează Canalul 24.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat în după-amiaza zilei de 18 aprilie că Ucraina ar putea primi încă șase sisteme de apărare antiaeriană Patriot de la partenerii săi din Alianța Nord-Atlantică, în plus față de cel găsit deja de Germania. „Noi am furnizat deja două sisteme, acum am furnizat și un al treilea, iar noi suntem țara care are cea mai importantă contribuție. Ultimul al treilea sistem pe care l-am anunțat și care va fi predat Ucrainei și va fi folosit acolo. Acesta este, de asemenea, apelul nostru către alte țări pentru a lua decizii similare”, a subliniat el.

Potrivit Cancelarului german, NATO a precizat că sistemele pe care le au țările Alianței Nord-Atlantice pot fi furnizate Ucrainei pentru a permite națiunii noastre să se apere mai bine împotriva numeroaselor atacuri rusești, care au crescut semnificativ în ultima vreme.

Liderii europeni au discutat, de asemenea, despre utilizarea profiturilor generate de activele înghețate ale Rusiei pentru a ajuta Ucraina. Olaf Scholz a precizat că statele membre ale UE au fost de acord să le folosească pentru a cumpăra echipamente militare.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий