Este reală amenințarea de a ocupa Harkovul: expertul a dat un răspuns clar

30 3 F 3

Potrivit lui Serghii Kuzan, chiar dacă inamicul planifică o ofensivă asupra Harkovului, va fi o situație complet diferită de cea din 2022.

De câteva săptămâni, circulă pe internet zvonuri potrivit cărora Rusia se pregătește pentru o nouă ofensivă și ar putea să-și trimită trupele pentru a captura din nou Harkovul. Expertul militar Serghii Kuzan a relatat despre realitatea acestei amenințări în cadrul Telemaratonului de ştiri.

„Locuitorii din Harkiv sunt cei care simt ceva teribil sub atacurile constante cu rachete rusești. Sursele de informații rusești răspândesc panica că rușii se ascund undeva și vor ataca Harkovul pe neaşteptate. Dar acest lucru nu se va întâmpla”, a dat asigurări expertul militar.

Potrivit lui Kuzan, dacă inamicul plănuiește o ofensivă asupra Harkovului, va fi o situație complet diferită de cea din 2022. „Pentru că fortificațiile reconstruite și apărările bine plasate pur și simplu nu vor permite inamicului să pună în aplicare acest plan”, a concluzionat expertul.

Reamintim că ziarul german Bild a publicat informații potrivit cărora Rusia intenționează să lupte până în 2026 şi să captureze oraşele Harkiv şi Dnipro.

Bogdan Tkaciuk, deputat al Consiliului Raional Harkiv, a dat asigurări că în regiunile Belgorod și Kursk din Federația Rusă nu au fost observate forțe de ocupație capabile să lanseze un atac asupra Harkovului. La rândul său, șeful Administrației Militare Regionale Harkiv, Oleg Synegubov, a dat asigurări că în regiunea Harkiv se construieşte o a doua linie de apărare.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий