Ex-deputat ucrainean: Zelenski a ales în funcția de ministru al Afacerilor Externe o persoană cu care Moscova nu va vorbi

Screenshot_4

Vladimir Zelenski a ales în funcția de ministru al Afacerilor Externe o persoană cu care Moscova nu va vorbi, a declarat ex-deputatul ucrainean, Anna Gherman, pe postul de televiziune „112 Ucraina”.

Ea a adăugat că poporul ucrainean a contat pe Zelenski ca pe un președinte care ar putea avea un dialog direct cu Rusia și Vladimir Putin.

„Zelenski a fost ales ca un președinte…. care ar putea numi un astfel de ministru al Afacerilor Externe cu care Moscova să vrea să vorbească. Pristaiko nu este acea figură, cu tot respectul față de această persoană, el este prea pro-NATO și a conlucrat foarte strâns cu NATO”, a spus Gherman.

Ea a menționat că în funcția de șef al Ministerului Afacerilor Externe este necesară numirea unei persoane „cu care să vorbească atât Vestul, cât și Estul”.

Potrivit fostei deputate, acesta ar putea fi fostul ministru al Afacerilor Externe al Ucrainei, Konstantin Grișcenko sau fostul șef adjunct al ministerului, Oleksnadr Cealîi.

În plus, Gherman a spus că echipa lui Zelenski nu are o strategie clară, iar susținătorii președintelui nu știu în ce direcție să conducă țara.

Добавить комментарий