Expert militar: Aviația rusă fuge din Crimeea

20 5 F 4

Serviciile speciale ucrainene au distrus cu precizie sistemele de apărare antiaeriană și aeronavele inamice din Crimeea. Pentru a-și proteja avioanele, rușii au început să le mute pe alte aerodromuri de pe teritoriul rusesc, a explicat Roman Svitan, pilot-instructor, colonel al Forțelor Armate ale Ucrainei în rezervă și expert militar, în raportul său militar zilnic pentru Canalul 24.

Au existat informații potrivit cărora, în noaptea de 19 mai, Marina ucraineană a distrus, pe lângă dragorul de mine „Kovroveț”, și nava de rachete mici„ Kalibr” „ Ciclon” din Sevastopol. Nava a fost  lovită de două rachete ATACMS. Presa  a scris, de asemenea, că Ucraina ar fi putut primi rachete de precizie de acest tip de la partenerii săi.

Anterior, Ucraina a primit racheta M-39. Aceasta are o rază de acțiune de 155 de kilometri și o muniție cu dispersie. Aceasta nu ajunge la Sevastopol.

De asemenea, serviciile speciale ucrainene au lovit aerodromul rusesc Kușcevsk. Se pare că câteva zeci de avioane Su-34, Su-35, Su-27 și MiG-29 erau staționate acolo. Colonelul în retragere a declarat că Kușcevsk este o bază de antrenament și de luptă, pe care inamicul o folosește acum ca aerodrom operațional. Mai multe escadrile de avioane din Crimeea au fost relocate acolo după bombardamente.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий