Federația Rusă a încercat să răstoarne puterea constituțională a Moldovei, dar, până la urmă, planurile ei au eșuat   

27 02 2023 F 1

Despre aceasta a declarat șeful Direcției Principale de Informații al Ministrului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, într-un interviu pentru „Vocea Americii”, citat de  RBK-Ucraina. „În ceea ce privește schimbarea guvernului, trebuie să ne uităm la persoana care a venit. A venit Dorin Recean, este un om destul de profesionist și acesta este un bloc militar, un bloc de forță, mai exact. Prin urmare, este clar că situația nu este cea mai ușoară pentru Moldova”, se arată în comunicat.

Kirill Budanov a menționat că este vorba despre încercările Federației Ruse de a răsturna guvernul constituțional. „După cum vedeți, până acum nu au reușit. Au fost luate o serie de măsuri care, aparent, urmau să dea un rezultat, iar toate aceste planuri vor eșua din nou”, a adăugat șeful Serviciului de informații. El a subliniat că unele dintre aceste planuri deja au eșuat. Potrivit lui Budanov, aceasta s-a întâmplat chiar în momentul apariției planurilor respective. El a explicat că informațiile despre o posibilă lovitură de stat în Moldova trebuiau transmise conducerii acesteia, a fost luat un complex de măsuri care au făcut imposibile toate încercările Rusiei.

Recent, serviciile secrete ucrainene au interceptat planul Federației Ruse de destabilizare a situației politice din Moldova. După aceea, Președintele Maia Sandu a declarat că Rusia vrea să schimbe puterea în țară cu ajutorul oamenilor cu pregătire militară și protestelor opoziției.

Premierul moldovean Dorin Recean a comunicat că Federația Rusă intenționează să ocupe aeroportul din Chișinău pentru a-și aduce trupele.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий