Festivalul „Întâlniri Bucovinene”, ediția a XXIX-a, la Câmpulung Moldovenesc

Arcanul-bătrânesc-Frătăuții-Noi-2-750x400

La Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, se va desfășura în perioada 27 – 29 iulie 2018, cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, manifestare organizată de Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”.

Festivalul, care nu reprezintă doar un eveniment cultural multietnic ce nu are echivalent în Europa, ci și o istorie de inițiere a legăturilor bazate pe parteneriat între țările care au semnat protocolul de colaborare (Polonia, România, Ungaria și Ucraina), are ca scop protejarea, conservarea și promovarea folclorului bucovinean în Bucovina și între emigranții bucovineni din aceste țări.

Inițiatorul și principalul organizator al festivalului, timp de 28 de ani, a fost Casa de Cultură din Piła – Polonia, respectiv Zbigniew Kowalski, care este și directorul festivalului.

În cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” se desfășoară și faza finală a Festivalului – concurs județean de folclor „Comori de suflet românesc”, ediția a XVI-a, manifestare la care vor concura 71 de grupuri folclorice de amatori, cele care s-au situat pe locul I la fazele zonale, care s-au desfășurat în februarie – martie 2018.

La evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc, cu prilejul căruia va fi organizat și un Târg al meșterilor populari, se așteaptă un număr record de participanți: 400 artiști din străinătate, peste 2.000 artiști amatori din județ, alături de care va evolua și Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Sursa: suceavalive.ro

Добавить комментарий