Fiului i s-a transplantat rinichiul mamei sale

11 01 2022 INFO 2

În regiunea Cernăuţi, pentru prima dată, a fost efectuată o operaţie de transplantare a rinichiului. Donator a fost o mamă, care i-a dat un rinichi fiului său. Acesta timp de opt ani a fost menţinut prin metoda hemodializei, adică era conectat la „rinichiul artificial”. Pacientul a fost operat de către medici de la Spitalul regional din Cernăuţi şi de colegi de-ai lor din Lviv.

Directorul Centrului de transplantare de la Spitalul clinic regional, Serghii Borodovski, în comentariul pentru Audiovizualul public, a accentuat că la acest pacient, în vârstă de 42 de ani, acum al optulea an nu funcţionează un rinichi. După toţi parametrii lui i se potrivea rinichiul mamei sale, în vârstă de 62 de ani. „Înainte de aceasta am studiat opt perechi înrudite, care s-au învoit la transplantare, însă indicii arătau că organismul putea să respingă organul transplantat”, a subliniat Serghii Borodovski.

Pacientul a fost operat de zece medici. Transplantarea rinichiului costă 800 mii grivne. Statul va compensa aceşti bani medicilor.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий