Forțele Armate ale Ucrainei au efectuat un contraatac cu succes în zona operațională de sud

30 05 2022 F 2

Pe lângă distrugerea efectivului și echipamentului militar al inamicului, această operațiune are şi o altă semnificație importantă, potrivit Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW).

Un mic contraatac al forțelor ucrainene a forțat trupele ruse să treacă de la ofensivă la defensivă. Probabil, în acest fel, Forțele Armate ale Ucrainei încearcă să perturbe eforturile Federației Ruse de a crea poziții defensive puternice de-a lungul Axei de Sud. Este puțin probabil ca operațiunile din apropierea granițelor regiunilor Herson și Mykolaev să ducă la recucerirea unui teritoriu semnificativ în viitorul apropiat. Cu toate acestea, comanda armatei ruse va trebui să trimită întăriri în aceste zone, în mare parte deținute de unități nestandardizate. Cel mai probabil, astfel de acțiuni vor încălca planurile operaționale rusești.

Cartierul general al Forţelor Armate ale Ucrainei a comunicat că trupele ruse au ocupat poziții de apărare în satul Kostromka, la 10 kilometri de granița regiunii Herson. În acest timp Forțele Armate ale Ucrainei au efectuat o contraofensivă cu succes la sud de satul Davydiv Brid și la est de râul Inguleţ.

De asemenea, este important ca contraatacurile ucrainene influenţează și asupra situației din teritoriile regiunii Herson, controlate temporar de Rusia. Din cauza situației instabile din regiune, eforturile Rusiei de a stabili controlul administrativ asupra sudului ocupat al Ucrainei vor încetini. Desfășurarea unui pseudo-referendum în regiunile sudice ale Ucrainei ocupate temporar de Rusia a fost deja amânată de autoritățile de ocupație pentru anul viitor, scrie „Dzerkalo tyjnia”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий