Forțele Armate Ucrainene au lovit cu succes centrul de comunicații al ocupanților din Crimeea

24 3 Ф 5

În seara zilei de 23 martie, o serie de explozii puternice au avut loc în Crimeea ocupată temporar. Dimineața, Marele Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat pierderi grave ale inamicului în peninsula ucraineană. În special, a fost realizată cu succes o lovitură asupra centrului de comunicații al ocupanților. Navele „Yamal” și „Azov” au fost, de asemenea, lovite, relatează Oboz.ua.

Potrivit Marelui Stat Major, loviturile asupra invadatorilor ruși din Crimeea, ocupată temporar, au fost efectuate în mai multe locații în același timp. În special, au fost lovite navele mari de debarcare „Yamal” și „Azov”.  De asemenea, a fost provocat un incendiu asupra centrului de comunicații și a mai multor facilități de infrastructură ale Flotei rusești din Marea Neagră din Sevastopol, ocupat temporar.

Rusia nu va putea reface marile nave de asalt amfibiu  „Azov” și „Yamal”, care au fost avariate în Crimeea ocupată în noaptea de 24 martie. Ambele erau ultimele „garnituri de lucru” ale Flotei rusești a Mării Negre din cadrul Proiectului 775 — țara agresoare nu este în general în măsură să producă astfel de nave, deoarece au fost construite la Gdansk, în Polonia,  a  declarat Oleksandr Kovalenko, comentator militar și politic la grupul „Rezistența Informațională”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий