Frank-Walter Steinmeier: „Pacea trebuie să fie corectă, să nu încurajeze ocuparea teritoriilor și să nu lase poporul Ucrainei în mila și violența ocupanților”

25 12 2022 F 5

Președintele federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în felicitarea sa televizată de Crăciun, a urat întregii lumi un An Nou fericit și le-a cerut compatrioților săi să se solidarizeze cu Ucraina, transmite Ukrinform. „Cea mai mare dorință a noastră din acest an este ca pacea să vină din nou… Dar această pace trebuie să fie corectă, să nu încurajeze ocuparea teritoriilor și să nu lase poporul Ucrainei în mila și violența ocupanților”, a spus Președintele Germaniei. În același timp, el nu și-a exprimat optimismul pentru încheierea rapidă a războiului. Potrivit lui Steinmeier, germanii se tem de atacul brutal al Rusiei asupra Ucrainei și de suferința teribilă a ucrainenilor, de întoarcerea războiului în Europa și de riscul unei escaladări a ostilităților. „Până la venirea păcii, trebuie să îi susţinem pe cei care au fost atacați, amenințați și asupriți”, a subliniat Președintele. Și a adăugat că este mândru de țara sa, unde atât de mulți oameni dau o mână de ajutor, pentru că se simt responsabili față de ceilalți și față de societate în ansamblu. Dacă a fost ceva bun în 2022, este conștientizarea că „vom depăși toate dificultățile împreună”, a adăugat Steinmeier.

Liderul german și-a îndemnat compatrioții să fie uniți și să nu-și piardă încrederea în puterile lor. Iar puterea, potrivit lui Steinmeier, este dată de faptul că Ucraina respinge agresiunea rusă cu mult curaj, Europa rămâne unită, Germania nu a intrat în panică și nu s-a lăsat divizată. „Anul acesta am făcut mult mai mult decât am fi crezut”, a rezumat Președintele Germaniei.

După cum a comunicat Ukrinform, Steinmeier a accentuat că țările Uniunii Europene și Statele Unite sunt unanime că nu pot exista negocieri cu Rusia pe spatele Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий