Frumuseţe.  Demachiante naturale – lapte, ouă și ulei

00 Demachiante

Laptele demachiant este de neînlocuit pentru curățarea tenului. Are rolul de a îndepărta resturile de machiaj  şi grăsime. Astfel, cremele de față pătrund mai ușor și acționează eficient. Sunt necesare două demachieri pe zi: seara, înainte de culcare, şi dimineaţa, pentru a îndepărta impurităţile ieșite din piele în timpul nopţii. Chiar dacă nu vă machiaţi, curăţarea cu demachiante nu trebuie să lipsească din îngrijirea zilnică. Cu o condiție: să fie naturale! Niciun preparat cosmetic de curățat pielea, oricât de scump și de sofisticat, nu poate concura cu un produs natural, luat direct de la sursă, indiferent că e vorba de lapte, ouă proaspete, iaurt și smântână. Produsele naturale sunt hrană vie pentru pielea noastră.

* Laptele şi iaurtul – nedegresate, curăţă pielea în profunzime şi o lasă netedă şi sănătoasă. Aplicaţi pe un tampon de vată puţin lapte sau iaurt şi ştergeţi-vă fața cu mişcări circulare. Repetaţi până ce tamponul de vată rămâne perfect curat.

* Smântâna – excelentă ca emulsie demachiantă, se recomandă mai ales pentru tenul uscat, lipsit de vitalitate.

* Gălbenuşul – un gălbenuş de ou este suficient pentru două aplicări. Partea nefolosită se păstrează la frigider, într-un mic recipient, nu mai mult de 12 ore. Se întinde pe piele, după ce a fost bine amestecat cu câteva picături de ulei vegetal.

* Uleiurile vegetale presate la rece – sunt excelente pe post de demachiant. Uleiul de măsline şi rapiță, pentru ten uscat sau normal, și uleiul din sâmburi de struguri şi cel de jojoba, în special pentru tenul mixt, gras sau sensibil. După folosire, uleiurile se îndepărtează cu ajutorul unui tampon de vată, înmuiat în apă fierbinte şi stors.

* Vaselina cosmetică (se găseşte la farmacie) – este un produs natural, fără conservanţi şi chimicale, foarte eficient în curăţarea tenului.

* Laptele integral – a fost sute de ani demachiantul cel mai folosit de femei. Se folosește călduț, cu ajutorul unui tampon de vată. După spălare, obrazul rămâne proaspăt și strălucitor. (Formula AS)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий