Funcționar american: „Rusia nu poate dicta condițiile pentru asistența de apărare pe care SUA o acordă Ucrainei”

21 12 2022 F 2

Statele Unite ignoră amenințările Rusiei de a furniza Ucrainei arme de apărare, inclusiv sisteme avansate Patriot, și subliniază că Rusia nu poate dicta nicio condiție, deoarece este un agresor care a declanșat un război brutal.

O astfel de declarație a făcut coordonatorul Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, John Kirby, în cadrul unei conferințe de presă telefonice, comunică Ukrinform. „Rusia nu poate dicta condițiile pentru asistența de apărare pe care o oferim Ucrainei”, a subliniat reprezentantul Casei Albe. El a accentuat că Federația Rusă este țara agresoare în acest război.

Kirby a mai remarcat că Statele Unite rămân îngrijorate de escaladarea conflictului, care nu este nici în interesul poporului ucrainean. În același timp, potrivit acestuia, Washingtonul nu crede că în prezent există un război între Rusia și Occident, „așa cum consideră Putin”.

Totodată, reprezentantul Casei Albe nu a comentat intențiile administrației americane de a furniza Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă Patriot. El a remarcat că a văzut comunicări din mass-media că au loc astfel de discuții, dar nu a comentat cu privire la situația actuală a SUA în această problemă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий