General american: „Războiul din Ucraina se va încheia atunci, când președintele dictatorial, Vladimir Putin, va înțelege că nu poate câștiga”

2 5 F 13
Acest lucru a fost declarat de fostul comandant al armatei Statelor Unite în Europa, Ben Hodges, într-un interviu acordat RBK-Ucraina. „Cred că războiul se va încheia atunci, când Vladimir Putin va înțelege că nu poate câștiga. Așa că trebuie să ne asigurăm că-și dă seama că Ucraina nu se pregătește să cedeze, și Occidentul nu va ceda”, a declarat el.
Potrivit lui, cel mai bun mod de a asigura acest lucru este ca SUA și Germania să spună că „vrem ca Ucraina să câștige, vom face tot ce este necesar pentru aceasta”.
„Nu „atât cât este nevoie”, acestea sunt cuvinte goale, ci „oricât va costa aceasta”, vom face totul pentru a ajuta Ucraina să câștige. Acest lucru va duce la faptul că Ucraina va avea capacitatea de a alunga forțele rusești din Crimeea”, a subliniat generalul american.
Hodges subliniază că este necesară rezistența împotriva Moscovei în sfera economică. Sancțiunile sunt puternice, dar nu sunt implementate corespunzător. „Sunt prea multe lucruri din China, Iran și Coreea de Nord care încă intră în Rusia, prea mult grâu furat care iese din Rusia, pe care l-au luat din Ucraina și este exportat. Când toate acestea vor fi făcute, atunci Vladimir Putin va conștientiza că a pierdut. Atunci se va termina războiul”, a declarat generalul.
După cum s-a relatat, Secretarul de stat american, Anthony Blinken, a declarat că sfârșitul războiului depinde de Vladimir Putin. Potrivit lui, „de îndată ce Rusia va demonstra o dorință sinceră de a negocia, vom fi acolo”.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий